U bent bezoeker nr.
Home / Melkvee
Melkveevoeders

Bij melkvee is een uitgebalanceerd rantsoen van essentieel belang. Een melkkoe heeft immers eiwit en energie nodig voor een goede melkproductie. Ook de verhouding van beide componenten is van zeer groot belang.

Optimalisatie van uw melkveerantsoenen resulteert in hoge melkproductie met een aantrekkelijke eiwit-vet verhouding, zonder de gezondheidstoestand van de koe uit het oog te verliezen.

Als veevoederfabrikant spelen wij hier reeds vele jaren op in door voeders op maat van uw bedrijf te leveren. Wij maken wat er nodig is in uw rantsoen.
De trend van de laatste jaren is : “laat uw eigen graan verwerken in uw voeders”. Wij kunnen u hierbij helpen en adviseren naar samenstelling en inpassing in uw rantsoen.

Standaardvoeders :

Alle voeders zijn verkrijgbaar in zakgoed of in bulk

RUNDVEENOOT STANDAARD:

Een standaardbrok die universeel kan gebruikt worden bij jongvee en melkvee. Laag in eiwit (15%) als aanvulling van rantsoenen waar geen extra eiwit nodig is, bijvoorbeeld naast veel goede graskuil.

 

WEIDENOOT :

Ideaal voor de zomer tijdens het weideseizoen voor koeien waar slechts  een matige hoeveelheid maiskuil wordt bijgevoederd en die ganse dagen kunnen grazen. In dit voeder wordt extra en goed opneembaar magnesium bijgevoegd om de dieren optimaal te beschermen tegen kopziekte in de weideperiode.

 

ZOMERNOOT 17 :

Als bijvoedering tijdens de zomerperiode op bedrijven die de koeien op stal houden met eventueel een beperkte weidegang en toch een belangrijk aandeel maiskuil blijven voederen. Door zijn specifieke samenstelling stuurt de zomernoot 17 dit rantsoen bij op gebied van DVE (Darm-Verteerbaar Eiwit) en OEB (Onbestendige Eiwit Balans).

 

Productievoeders :

MELKNOTEN 14 :

Laag eiwit voeder met 950 VEM, geschikt naast snelle, suikerrijke graskuil.

 

MELKNOTEN 18 :

Evenwichtig krachtvoeder 110 DVE/950 VEM/550 FOS 
Te voederen naar productie : 1 kg KV voor 2 liter melk. Brengt een aanzienlijke hoeveelheid FOS aan door zijn hoog aandeel pensverteerbaar zetmeel uit granen.

 

MELKNOTEN 21-24-26-28 :

Hoogeiwit noten als aanvulling op eiwitarme rantsoenen. Voor hoogproductief melkvee kan in rantsoenen naast maiskuil en perspulp een hogere OEB correctie nodig zijn. Het eiwitgehalte kan gekozen worden in functie van de behoeften op uw bedrijf.

 

MELKNOTEN 18 HE – 21HE :

Hoog energetisch voeder met minimum 1000 VEM op productbasis. Zeer smakelijke grondstoffen en een hoog aandeel granen en oliehoudende zaden. Geschikt voor zeer hoog productief melkvee en tijdens de eerste 100 dagen van de lactatie. Deze voeders hebben een positieve invloed op de bronst.

 

Eiwitcorrectoren :

EIWITKERN 30-35-40 :

Verschillende eiwitgehalten om elk rantsoen zo optimaal mogelijk te sturen.

 

MAIS/PULP KERN :

Deze eiwitkern is ontwikkeld om rantsoenen op basis van maiskuil en perspulp te corrigeren naar eiwit en OEB. Deze kern bevat een hoog aandeel snel fermenteerbaar eiwit op pensniveau dat in combinatie met snel afbreekbare koolhydraten in het basisrantsoen het melkeiwit gunstig beïnvloedt.

 

Speciaalvoeders :

Naast de reeds genoemde standaardvoeders maken wij een hele reeks speciaalvoeders. Dit wil zeggen: samenstellingen op maat  voor speciale toepassingen of op vraag van de klant. Het kan dan gaan over een eiwitcorrector of eventueel een basismengeling om in de mengvoerwagen te vermengen met de ruwvoeders. Deze mengelingen evolueren mee met het rantsoen, bijv. bij inschakeling van een andere kuil, om de melksamenstelling bij te sturen,… Wij berekenen samen met u een formule die het best past voor uw bedrijf. U weet perfect wat u voedert en kunt zo de kostprijs per liter melk minimaliseren.

 

Mengmixen :

Mengmixen zijn mengelingen van verschillende enkelvoudige grondstoffen, mineralen, vitamines, sporenelementen enz. Alle combinaties zijn mogelijk, de courante grondstoffen zijn steeds in voorraad. Wij passen het voeder aan volgens de behoeften van uw bedrijf. Dit is de aangewezen weg om krachtvoeder gesynchroniseerd te verstrekken via de mengwagen of te doseren via de krachtvoederautomaat.
Alle voeders kunnen geleverd worden zowel in mix-vorm (grof gemalen of geplet) als in korrelvorm.

 

Droogstandkorrel:

Te voederen tijdens de laatste maand van de droogstand.  Zie onderstaande productfiche

(om het bestand te kunnen openen heeft U een PDF reader nodig, die kunt U hier gratis downloaden