U bent bezoeker nr.
Home / Paarden
Paardenvoeders

Onze paardenvoeders zijn verpakt in zakken van 25kg.

PAARDEN LS-MIX :

           

Mengeling met grondstoffen die zeer rijk zijn aan ruwe celstof en goed verteerbare vezels. De toevoeging van levende gisten bevordert de darmflora en -werking. Dit draagt bij tot een optimale vertering en een goede opname van voedingstoffen waardoor de maag, darmen en de spieren extra ondersteund worden. Bevat een laag gehalte aan suiker en zetmeel en een hoog vetgehalte. Hierdoor is het ook geschikt voor paarden die gevoelig zijn aan bepaalde metabole aandoeningen. De hoge dosis aan trage energiebronnen zorgt voor een constant blijvend energieniveau.

 

PAARDENKORREL :

 

Dit voeder in korrelvorm, is energierijk en kan daardoor probleemloos ingezet worden voor sportpaarden, alsook voor veulens of jonge paarden.
Dit voeder bevat specifiek hiervoor geselecteerde grondstoffen.PAARDEN-SPORTMIX SUPER :

Paarden sportmix super

Is zoals alle andere mengelingen samengesteld uit streng geselecteerde grondstoffen van de beste kwaliteit en heeft bijgevolg een uitzonderlijk hoge verteerbaarheid.  Door het grote aandeel haver is deze hoog energetische mix speciaal ontwikkelt voor sportpaarden die matige tot zware inspanning leveren.  Het voeder is licht gemelasseerd en daardoor volledig stofvrij.

Tevens is een uniek kruidenmengsel toegevoegd dat bijdraagt aan een evenwichtige darm- en bacterieflora die de spijsvertering optimaliseert.  Ook is de kruidenmix algemeen versterkend door optimalisering van de bloedopbouw en bloeddruk.  Tevens werkt het bloedzuiverend en stimulerend op het afweersysteem van de dieren.

Het kruidenmengsel is een volledig natuurlijk product en bevat geen chemische of farmaceutische middelen.

 

 

PAARDEN-ONDERHOUDSMIX :   

Paarden onderhoudsmix

Deze complete mix van o.a. gevlokte granen, paardenkorrels en mineralen bevat geen haver en is daarom uitermate geschikt als onderhoudsvoeder.  Dit is een volledige mengeling die kan aangevuld worden met ruwvoeder.

 

 

PAARDEN CONDITIEMIX :

 

 

Paarden conditiemix

De conditiemix is een complete mix van o.a. gevlokte granen, gevitamineerde korrel, plantaardige oliën en een beperkte hoeveelheid zwarte haver.  Deze mengeling is uitermate geschikt voor paarden die lichte tot matige inspanningen leveren en dus meer nodig hebben dan onderhoudsvoeder.

 

PAARDEN STRUCTUURMIX :

Paarden structuurmix

Dit is een complete mix met gevlokte granen.  Door zijn structuurrijke samenstelling met toevoeging van spelt en langvezelige luzerne, werkt deze mix erg bevorderend voor een vlotte vertering (kauwen wordt gestimuleerd).
Aan dit voeder wordt tevens een hoge dosis levende gistcellen toegevoegd.  Aan een dosering van 15 miljard levende gistcellen per kg voeder, is dit zeker aan te raden voor paarden die koliek gevoelig zijn of als algemene gezondheidsondersteuning.

 

 

VEULENMENGELING :

Is een uitgebalanceerde, licht verteerbare en smakelijke mengeling voor veulens en lacterende merries. Deze mengeling bevat tevens melkprodukten om de overgang naar vast voedsel te vergemakkelijken.  Bevat alle nodige voedingselementen, vitamines, mineralen en sporenelementen om aan de behoeftes van het veulen te voldoen. 

 

KRUIDENSLOBBER (15kg)

 

LUZERNE GEZUIVERD, ZONDER TOEVOEGINGEN (15 kg):

Luzerne voor paarden is een zeer goede ruwvoerder en tevens goed voor de gezondheid van uw paard. De structuur die het geeft aan een rantsoen is voor de gezondheid van het maagdarmkanaal erg belangrijk, het bevorderd de spijsvertering. Luzerne is rijk aan natuurlijke vitamines, mineralen, sporenelementen en alle essentiële aminozuren die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een stevig botten- en gewrichtenstelsel. Luzerne heeft een hogere voedingswaarde dan gras. Luzerne bevat meer biotine dan gras wat zorgt voor een betere ontwikkeling van het hoefhoorn. En het hoge caroteengehalte zorgt voor een goede weerstand, groei en vruchtbaarheid van het paard.

 


Tevens hebben wij ook volgende producten steeds in voorraad : 

geplette witte haver (25kg), geplette gerst (25kg), maisvlokken(25kg), groffe zemelen (20kg), melas (25kg), getoast lijnzaad (20kg), mineraalliksteen (10kg), Plospan houtkrullen (20kg)

 

Farmosan Fly Bucket : ter wering van vliegen en insecten op Uw paarden.  Meer informatie vindt U onder de rubriek specialiteiten.

 

 

 

 

OOK VOOR DE BEMESTING VAN UW PAARDENWEIDE KAN U BIJ ONS TERECHT VOOR MESTSTOFFEN SPECIFIEK VOOR DE PAARDEN- EN SCHAPENWEIDEN!

Voor meer info hierover kan u terecht onder de rubriek meststoffen.

 


Hieronder vindt U een overzicht van onze paardenvoeders, met wat meer nutritionele info en foto's

(om het bestand te kunnen openen heeft U een PDF reader nodig, die kunt U hier gratis downloaden)