top of page

AlkaTarwe

Keysers Veevoeders NV in Westmalle is de enige Belgische veevoederfabrikant die ALKATARWE produceert.

Hoe gaan we te werk?

Alkatarwe 150.jpg

Het basisproduct is tarwe van goede kwaliteit met een hoog zetmeelgehalte. In de fabriek wordt de tarwe geplet waarna er een eiwit- en stikstofbron, een katalysator en enzymen worden toegevoegd. Hierna wordt dit mengsel 4 weken luchtdicht bewaard zodat het eiwit en de stikstof kan opgenomen worden in het graan. Daarna is het product klaar om te verwerken of te voederen.

ALKATARWE heeft een hoge energiedichtheid en een hoog zetmeelgehalte met daarnaast een eiwitgehalte wat vergelijkbaar is met dat van soya. Deze combinatie van energie en eiwit maakt van ALKATARWE een uniek voedermiddel voor melkkoeien en melkgeiten.

Door deze unieke eigenschappen van enerzijds een energiecomponent en anderzijds de bouwstenen van microbieel eiwit is de benutting van het eiwit in de pens zeer hoog. Microbieel eiwit is van groot belang voor de melkproductie en de vorming van melkeiwit. ALKATARWE heeft daarnaast, door zijn hoge PH-waarde een zeer goede bufferende werking in het melkveerantsoen, dit komt de penswerking ten goede en is daardoor gunstig voor de vertering van het rantsoen.

Gezien de positieve resultaten op de melkproductie, de melkgehaltes en diergezondheid blijkt ALKATARWE een goede vervanger (deels of volledig) te zijn van soya in het melkveerantsoen. De vertering van de mest is beduidend beter en het lijkt eveneens een positief effect te hebben op het celgetal in de melk, wat zou kunnen wijzen op een betere weerstand bij de koeien.

ALKATARWE kan zeer makkelijk en efficiënt ingezet worden. Het is los leverbaar gekipt of geblazen in silo, tevens gemengd in uw TMR-mengeling voor de mengwagen.

Alle voordelen op een rijtje

  • Wordt regionaal geproduceerd dus minder afhankelijkheid van de ingevoerde soya.

  • Hoge energiedichtheid

  • Betere eiwit efficiëntie

  • Betere penswerking

  • Bevordert droge stof opname

  • Veilig in het rantsoen

  • Door de hoge PH heeft het een zeer bufferende werking

  • Makkelijk in gebruik. Kan in silo geblazen worden, in TMR-mix ingemengd worden, in robotvoeders verwerkt worden.

  • Ook geschikt voor VLOG bedrijven

Nood aan meer info? 

Contacteer ons telefonisch of via mail: 
 

0032 33122281

bottom of page