top of page
header%20koeien%203_edited.jpg

Melkveevoeders

Bij melkvee is een uitgebalanceerd rantsoen van essentieel belang. Een melkkoe heeft immers eiwit en energie nodig voor een goede melkproductie. Ook de verhouding van beide componenten is van zeer groot belang.

Optimalisatie van uw melkveerantsoenen resulteert in hoge melkproductie met een aantrekkelijke eiwit-vet verhouding, zonder de gezondheidstoestand van de koe uit het oog te verliezen.

Als veevoederfabrikant spelen wij hier reeds vele jaren op in door voeders op maat van uw bedrijf te leveren. Wij maken voor u de voeders of mengelingen zoals u ze nodig hebt in het rantsoen.
Al meerdere jaren laten verschillende klanten hun eigen graan verwerken in hun voeders. In de oogst kan het graan in de fabriek geleverd worden. Gedurende het jaar kan dit dan verwerkt in uw voeders terug naar de boerderij komen.

Wij kunnen u hierbij helpen en adviseren naar samenstelling en inpassing in uw rantsoen.

Standaardvoeders

Rundveenoot standaard

Een brok die gebruikt kan worden bij jongvee en melkvee. Laag in eiwit (15%) als aanvulling van rantsoenen waar geen of weinig extra eiwit nodig is, bijvoorbeeld naast veel goede graskuil.

Kan ook in hogere eiwitgehaltes geleverd worden .

- lacto -S 18 

- lacto -S 23

Productievoeders

Melknoot 18

Evenwichtig krachtvoeder 110 DVE/950 VEM/550 FOS 
Te voederen naar productie : 1 kg KV voor 2 liter melk. Brengt een aanzienlijke hoeveelheid FOS aan door zijn hoog aandeel pensverteerbaar zetmeel uit granen.

Melknoot 21-24-26-28

Hoogeiwit noten als aanvulling op eiwitarme rantsoenen. Voor hoogproductief melkvee kan in rantsoenen naast maiskuil en perspulp een hogere OEB correctie nodig zijn. Het eiwitgehalte kan gekozen worden in functie van de behoeften op uw bedrijf.

Lactostarter 18-21-24

Hoog energie voeder met minimum 1000 VEM. Zeer smakelijke grondstoffen en een hoog aandeel granen en oliehoudende zaden. Geschikt voor hoog productief melkvee tijdens de eerste 100 dagen van de lactatie.

Melknoten.jpg

Speciaalvoeders op maat

Naast de reeds genoemde standaardvoeders maken wij een hele reeks speciaalvoeders. Dit wil zeggen: samenstellingen op maat  voor speciale toepassingen of op vraag van de klant.

Het kan dan gaan over een eiwitcorrector of eventueel een basismengeling om in de mengvoerwagen te vermengen met de ruwvoeders.

 

Deze mengelingen evolueren mee met het rantsoen, bijv. bij inschakeling van een andere kuil, om de melksamenstelling bij te sturen,… Wij berekenen samen met u een formule die het best past voor uw bedrijf. U weet perfect wat u voedert en kunt zo de kostprijs per liter melk minimaliseren.

Eiwitcorrectoren

Eiwitkern 35-40-43

Verschillende eiwitgehalten om elk rantsoen zo optimaal mogelijk te sturen. Verkrijgbaar in korrel of mix.

Mais/ Pulp kern

Deze eiwitkern is ontwikkeld om rantsoenen op basis van maiskuil en perspulp te corrigeren naar eiwit en OEB. Deze kern bevat een hoog aandeel snel fermenteerbaar eiwit op pensniveau dat in combinatie met snel afbreekbare koolhydraten in het basisrantsoen het melkeiwit gunstig beïnvloedt.

Droogstandvoeding

Droogstandkorrel

Te voederen tijdens de laatste maand van de droogstand aan 1,5 tot 2 kg/dier/dag.

Droogstandkorrel ADLIB

Ad lib voeren naast stro

Droogstandkorrel.jpg

Mengmixen

Mengmixen zijn mengelingen van verschillende enkelvoudige grondstoffen, mineralen, vitamines, sporenelementen enz. Alle combinaties zijn mogelijk, de courante grondstoffen zijn steeds in voorraad.

 

Wij passen het voeder aan volgens de behoeften van uw bedrijf. Dit is de aangewezen weg om krachtvoeder gesynchroniseerd te verstrekken via de mengwagen of te doseren via de krachtvoederautomaat.


Alle voeders kunnen geleverd worden zowel in mix-vorm (grof gemalen of geplet) als in korrelvorm.

Melkkoeien_edited.jpg

Likemmers runderen

Farm-O-San Rundvee

Farm-O-San Mineraallikemmer voor runderen werkt het tekort aan mineralen en sporen voor koeien en jongvee weg.

Verpakking: 20kg

Nutribloc gesta (droogstand)

Speciaal emmer voor het afkalven bereiding (melk- en zoogkoeien).
Vermindert problemen zoals melkziekte, nageboort problemen ...

Verpakking: 25kg

Mineralen

Mineraalkorrel universeel

Dit is een mineraalmengsel in korrelvorm dat ook B-vitamines bevat voor jongvee en paarden. 

Verpakking: 25kg

Opgelet: dit product bevat koper, dus kan niet aan schapen gevoederd worden. 

Mervit Dry

Mineraalmengsel voor droogstaande koeien, zonder Beta-caroteen. 

Dosering: 150 gram/dier/ dag

Verpakking: 20kg

Mervit MPM

Mineraalmengsel met hoge verzurende werking voor droogstaande koeien. 

Dosering: 150 gram/dier/dag

Verpakking: 20kg

Maxcare Dry Caro S

Mineraalmengsel voor droogstaande koeien, met Beta-caroteen. 

Verpakking: 25 kg

Maxcare Dairy Force

Rijk aan extra vitaminen en spoorelementen. Bevat ook biotine om klauwgezondheid en melkproductie bij melkkoeien te ondersteunen. 

Dosering: 200 gram/dier/dag

Verpakking: 25 kg

Rumimix TOP melkvee

Geconcentreerd mineraalmengsel met een groot aandeel organische spoorelementen voor hoogproductief melkvee.

Dosering: 100 - 150gr/ dier/ dag

Verpakking: 25 kg

Vlog voer

Vlog voeder mag geen GMO's bevatten van soya, mais,...

Als erkend VLOG-voeder fabrikant kunnen wij alle samenstellingen als niet GMO aanbieden. De VLOG voeders hoeven niet steeds veel duurder te zijn dan de reguliere voeders. Wij kunnen samen met u bekijken wat voor uw bedrijf de beste oplossing is.

Robotvoedering

Robotvoedering van melkvee is een vak. De voeders hiervoor dienen van zeer hoge kwaliteit te zijn, smakelijk, en zeer constant. Alleen zo kan je de robotbezoeken van de koeien optimaal krijgen. 

Deze voeders worden tevens op maat van het bedrijf gemaakt om zo een perfecte aanvulling te krijgen op de rest van het rantsoen.

Het gebruik van onze ALKATARWE in deze voeders geeft verbluffende resultaten.

bottom of page